Kétnyelvűség

Iskolánk egyik legfontosabb értéke és célkitűzése a diákok magas színvonalú nyelvi képzése. Az iskola kéttannyelvűsége okán a tanulók az érettségi évére anyanyelvi szinten elsajátítják az angol nyelvet, továbbá – a vallási tanulmányok által – középfokon a hébert. Mindemellett a nyelvi fakultációt választók még egy idegen nyelvet sajátíthatnak el a gimnázium befejezésére. A harmadik idegennyelv tanulása szabadon választható a diákok számára.

A gimnáziumba felvételt nyerő hallgatók a 9. évfolyamban nyelvi előkészítőben vesznek részt, melynek keretében egy éven keresztül heti 16 órában intenzíven tanulják az angol nyelvet. A gimnázium további négy éve során a heti 6 angol nyelvóra mellett a heti 5 óra vallási tantárgyat, valamint az igényeknek megfelelően további tantárgyakat is angol anyanyelvű oktatóktól tanulhatják a diákok.

A magas színvonalú nyelvi képzés mellett iskolánk külön hangsúlyt fektet a diákok nemzetközi tapasztalatszerzésére és nemzetközi kapcsolati hálójának megteremtésére.

Az említett kiemelt célokat többek közt az alábbi alapvetések biztosítják:

  • Angol anyanyelvű oktatók
  • A 4 éves gimnáziumi képzés során egy fél éves külföldi (elsősorban USA, Nagy-Britannia) szemeszter lehetősége
  • Nyári táborok lehetősége angol nyelvterületeken
  • Nemzetközi továbbtanulási lehetőségek neves észak-amerikai egyetemeken, mely iskolánk és az egyetemek közötti együttműködés révén valósul meg

Iratkozz fel hírlevelünkre!

KÉRDÉSED MERÜLT FEL?

Írj nekünk és tanáraink válaszolnak kérdéseidre.