Itt minden gyerek egy kincs – nyílt nap a Maimonidész Gimnáziumban

A nagy érdeklődésre való tekintettel az ősz folyamán is várjuk nyílt napjainkra a szülőket és diákokat.

Ebben az időszakban több olyan alkalma is lesz az érdeklődőknek, amikor betekinthetnek az iskola életébe. Az elsőre október 17-én került sor. A szülők és a 7-8. osztályos diákok próbaórák útján kaptak betekintést a gimnázium interaktív tanítási módszereibe. A nyílt napok különlegessége, hogy a látogatók nemcsak tanáraikkal, de leendő iskolatársaikkal is találkozhatnak, így első kézből kaphatnak információt az iskola életéről.

Az első nyílt nap kapcsán Szilánk Zsuzsával, a gimnázium igazgatójával beszélgetett a zsido.com újságírója. A beszélgetésből kiderült, milyen események előzték meg az iskola megalakulását: „Köves Slomóval, az Óbudai zsinagóga vezető rabbijával sokat beszélgettünk arról, hogy nagyon hasznos lenne egy olyan oktatási intézmény, ahol a mai modern oktatással együtt a zsidó vallást és kultúrát is oktathatjuk. Ez a második tanévünk, az első évet nagyon szép eredményekkel zárták a diákjaink. Nagyon büszkék vagyunk rájuk és a közösen elért eredményekre. Fontosnak tartjuk, hogy nemcsak a tanításra és a tananyag számonkérésére koncentrálunk, hanem a gyerekek egyéni fejlesztésére is” – mesélte az előző tanév tapasztalatait Szilánk Zsuzsa.

A Maimonidész Gimnázium nemcsak modern és nyitott oktatási modelljével, de igényesen kialakított belső tereivel és jól felszerelt tantermeivel is kitűnik. „A Maimonidész Gimnázium tanulói kiscsoportos oktatásban tanulnak mindent, így sokkal jobban oda tudunk figyelni az egyéni igényekre. Az iskolában saját pszichológussal, fejlesztő- és gyógypedagógussal dolgoznak a gyerekek, így minden kamaszkori problémát, esetleges tanulási nehézséget is könnyen orvosolni tudunk.”

Az iskola egyik erőssége a nyelvoktatásban rejlik: nagy hangsúlyt kap az angol és héber nyelvoktatás. „Az első évben heti 16 órában tanulják az angol nyelvet, így olyan magas szintű felkészítést kapnak a gyerekek, hogy a teljesen kezdő szintről indulók is magabiztos középszintű tudással rendelkeznek az év végére. A haladók számára pedig határ a csillagos ég. Kilencediktől már több tantárgyat angolul oktatunk, ezért is fontos, hogy minden tanuló magabiztosan elsajátítsa az idegen nyelvet.”

A következő nyílt nap 2018. november 7-én lesz.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezés és további információ itt lehetséges:
info@zsidogimnazium.hu | +36 30 160 9703

A cikk eredetileg a zsido.com-on jelent meg.

KÉRDÉSED MERÜLT FEL?

Írj nekünk és tanáraink válaszolnak kérdéseidre.

Értesülj mindig!