Gyakori kérdések

Kérdésed van a Maimonidész Gimnáziummal kapcsolatban? Kérjük, válassz az alábbi témakörök közül.

Amennyiben szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, írj nekünk az info@zsidogimnazium.hu e-mail címre.

Gimnáziumunk minden olyan diákot szeretettel vár, aki hazai vagy külföldi egyetemi szintű felsőfokú továbbtanulásához biztos tárgyi tudást, jó alapokat kíván szerezni, emellett a zsidó értékek is fontosak számára. Iskolánk célja a zsidó közösség szolgálata, így a tanulmányi eredmények, szellemi és közösségi készségek mellett a zsidó családi kötődés is fontos szempont a  a diákok kiválasztása során.

A külföldi továbbtanulási program mellett a Maimonidész Gimnázium kifejezett célja, hogy a hazai felsőoktatási rendszeren belül is maximális lehetőséget biztosítson hallgatói számára. Iskolánk a 11-12. évfolyamban az angol mellett még további két tantárgyból biztosít fakultációs lehetőséget az emelt szintű érettségihez és a továbbtanuláshoz.

A felvételihez szükséges alapfokú angol nyelvismeret, de a nulladik év nyelvi előkészítőjén mindenki fel tud zárkózni, hogy az 1. év tárgyait többségében angolul tanulhassa. A gimnáziumba felvételt nyerő hallgatók a 9. évfolyamban nyelvi előkészítőben vesznek részt, melynek keretében egy éven keresztül heti 16 órában intenzíven tanulják az angol nyelvet. Iskolánk egyik legfontosabb értéke és célkitűzése a hallgatók magas színvonalú nyelvi képzése. Az iskola kéttannyelvűsége okán a hallgatók az érettségi évére anyanyelvi szinten elsajátítják az angol nyelvet.

A Maimonidész Gimnáziumba való jelentkezéshez és felvételhez nem szükséges a héber nyelvből illetve vallási tárgyakból való előismeret. A nulladik osztály előkészítő évében az intenzív angol oktatás mellett héberből és a vallási tárgyakból is egy szintre hozzuk hallgatóinkat.

A Maimonidész Gimnázium a kezdetektől komoly hangsúlyt fektet arra, hogy tanulói legalább egy szemesztert egy külföldi, elsősorban amerikai vagy angol gimnáziumban tölthessenek. Ennek megfelelően iskolánk több külföldi, középfokú oktatást biztosító intézménnyel is felvette a kapcsolatot annak érdekében, hogy a diákjainknak lehetőségük legyen ezen iskolákban eltölteni legalább egy fél éves időszakot.

Gimnáziumunk fenntartójaként az EMIH minden lehetséges anyagi erőforrást biztosít az iskola működéséhez. Emellett a Maimonidész Gimnázium a jelentkező hallgatók családi hátterét és lehetőségeit szem előtt tartva fogadja a szülők hozzájárulását az iskola fenntartásához. Külföldi támogatóink segítségével háláchikusan zsidó származású diákjaink részére egyedi ösztöndíjprogramot is biztosítunk.

Gimnáziumunkban kóser étkezést biztosítunk minden tanuló számára. A büfében is egészséges és bőséges kóser választékot kínálunk. Hisszük, hogy zsidó oktatási intézményként a zsidóság szimbólumainak, tanításának meg kell felelnünk, így szabályzatunk értelmében iskolánk területén csak kóser ételek fogyaszthatóak.

A Maimonidész Gimnázium fő profilja elsősorban, hogy tanulóinak a legmagasabb szintű oktatást biztosítsa. A magas szellemi kiteljesülés azonban megfelelő fizikai kondícióval társulva könnyebben teljesíthető, így a kötelező testnevelés órákon túl sportköröket is biztosítunk.

KÉRDÉSED MERÜLT FEL?

Írj nekünk és tanáraink válaszolnak kérdéseidre.

Értesülj mindig!