Felvételi eljárás

A Maimonidész Angol-Magyar Kéttannyelvű Zsidó Gimnáziumba két módon várjuk a jelentkezni kívánó diákokat:

  • központi felvételi eljárás útján
  • iskolánk egyedi felvételi eljárást is biztosít

Központi felvételi eljárás:

A központi felvételi eljárás központilag meghatározott időpontban történik. Tájékoztatás a központi írásbelikről az alábbi linken.

Iskolánk egyedi felvételi eljárása:

Egyedi felvételi eljárásunk magyar nyelv és irodalomból, illetve matematika tantárgyakból történik iskolánk épületében. A készségekre és képességre építve iskolánk arra kíváncsi, hogy a diákok hogyan tudnak csoportban együttműködni, így a felvételi során a különböző interaktív feladatokon, reflektáláson, vitán, véleményen, logikai készségen keresztül kívánjuk megismerni a hozzánk jelentkező diákokat.

FELVÉTELI BESZÉLGETÉS

A felvételi beszélgetésen lehetőség nyílik arra, hogy a felvételi bizottság jobban megismerje a jelentkezni kívánó diákot, annak érdeklődési körét és szemléletét, fontos látni, hogy a tanuló értékrendje hogyan illeszkedne osztálytársaihoz és az iskola szellemiségéhez. A jelentkező tanuló értékrendje mellett kiemelten fontos a család, a támogató-, együttműködő szülő értékrendje.

A felvételi beszélgetés a felvételi bizottságunk előtt zajlik, aminek tagja a leendő osztályfőnök is. A felvételi vizsgán lehetőség nyílik a tanuló központi írásbeli eredményének átbeszélésére.

ANGOL/HÉBER SZINTFELMÉRŐ

Angol és héber nyelvekből a diákok számára szintfelmérőt tartunk, mely két részből áll – egy írásbeli tesztből és egy szóbeli elbeszélgetésből. A szintfelmérő célja, hogy felmérjük a tanulók nyelvi kompetenciáit, ennek függvényében tudjuk majd kialakítani a nulladik évfolyam nyelvi csoportjait.

SZÜLŐKKEL VALÓ MEGISMERKEDÉS

Fontosnak tartjuk, hogy a leendő diákok szüleivel, családjával is felvegyük a kapcsolatot, ez a beszélgetés a felvételit vezető kollégával történik. A közös együttműködés szempontjából elengedhetetlennek tartjuk, hogy ne csak a tanulóval, de annak családjával is személyes kapcsolatot tudjunk kialakítani, az iskola ékrendjét az egész család elfogadja. Fontos az elején tisztázni, hogy mi az, amit az iskola nyújtani kíván, és mi az, amit a szülők elvárnak – mi speciális kerettantervünkkel azon vagyunk, hogy egy dinamikus, jól átlátható struktúrát biztosítsunk diákjaink számára. Fontos számunkra a rendszeres kapcsolattartás és a visszajelzés, a szülők és a diákok részéről egyaránt.

A szülőkkel való beszélgetés/nyílt nap időpontjai:

    • Nyílt nap – 2018. október 17. 8:00
    • Nyílt nap – 2018. november 7. 8:00
    • Nyílt nap – 2018. december 12. 8:00

Előzetes regisztráció mindkét időpontra szükséges az info@zsifogimnazium.hu e-mail címen. Kérjük az e-mailbe írja meg alapadatait – teljes neve, a jelentkező diák neve, életkora.

A felvételivel kapcsolatos kérdésekkel forduljanak hozzánk bizalommal:

Szilánk Zsuzsa
Tel: 0630 990 36 94
E-mail: info@zsidogimnazium.hu

KÉRDÉSED MERÜLT FEL?

Írj nekünk és tanáraink válaszolnak kérdéseidre.