Felvételi eljárás

Maimonidész Zsidó Gimnázium

Felvételi eljárás

A Maimonidész Zsidó Gimnázium 2019 szeptemberétől várja azokat a tanulókat, akik az általános iskola 8. osztályának elvégzését követően egy kétnyelvű oktatást (angol, magyar) biztosító, a zsidó kultúrával és vallással kapcsolatban is komoly ismereteket átadó gimnáziumban képzelik el jövőjüket.

Iskolánk kilencedik nyelvi előkészítő évében a világi tantárgyak szinten tartása mellett elsősorban a héber és az angol oktatásra helyezi a hangsúlyt, 16 angol nyelvi órát biztosítunk diákjaink számára. A kilencedik nyelvi előkészítő évében mindenki fel tud zárkózni angol nyelvből.

Iskolánk fontos adatai: 

– Iskolánk OM azonosítója: 203236
– Telephely kód: 001
– 4 évfolyamos gimnáziumi nevelés-oktatás nyelvi előkészítő évvel, kód: 0001

Amennyiben iskolánk elnyerte leendő diákunk és családja tetszését, kérjük az alább leírtak szerint a felvételi folyamatot indítsa el.

A jelentkezés módja: A felvételi eljárás a jelentkezési lapunk kitöltésével indítható el. Kérjük, hogy online jelentkezési űrlapunkat és annak mellékletét is töltse ki! Kérdés esetén keressen minket bizalommal: info@zsidogimnazium.hu

Iskolánkba az alábbi rendszert követve várjuk a jelentkezéseket:

  1. lépés: Központi felvételi eljáráson való részvétel
  2. lépés: Iskolai felvételi eljárás

Tájékoztatás a központi írásbelikről, a jelentkezési lap elérése: MEGNYITÁSUKHOZ KATTINTSON IDE

Régi központi feladatsorok: MEGNYITÁSUKHOZ KATTINTSON IDE

Külön szóbeli és írásbeli a készségekre és képességre építve iskolánk 2019. február 21. és március 14. között tartja a felvételiket. Jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével lehetséges: online jelentkezési űrlap

 PÓTFELVÉTELI

A nagy érdeklődésre való tekintettel gimnáziumunk meghirdeti idei első pótfelvételi időpontját.

Mikor? | 2019. március 6. (szerda), 8:00

Hol? | 1036 Budapest, Pacsirtamező utca 21.

A pótfelvételi eljárásban azok a diákok is részt vehetnek, akik a központi felvételi eljárásban elmulasztották megjelölni a Maimonidész Gimnáziumot.

A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges a lenti jelentkezési lap kitöltésével.

ISKOLÁNK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁNAK MENETE:

A központi írásbeli vizsgát követően felvételi eljárásunk három elemre bontható: a felvételi beszélgetésre, az angol szintfelmérőre és a szülőkkel folytatott beszélgetésre.

 

FELVÉTELI BESZÉLGETÉS

A felvételi beszélgetésen lehetőség nyílik arra, hogy a felvételi bizottság jobban megismerje a jelentkezni kívánó diákot, annak érdeklődési körét és szemléletét, fontos látni, hogy a tanuló értékrendje hogyan illeszkedne osztálytársaihoz és az iskola szellemiségéhez. A jelentkező tanuló értékrendje mellett kiemelten fontos a család, a támogató-, együttműködő szülő értékrendje.

A felvételi beszélgetés a felvételi bizottságunk előtt zajlik, aminek tagja a leendő osztályfőnök is. A felvételi vizsgán lehetőség nyílik a tanuló központi írásbeli eredményének átbeszélésére. A felvételi beszélgetés nem pontképző eleme a felvételi eljárásnak.

Felvételi elbeszélgetések dátuma: 2019. február 25. 8:00

A leendő diákok felvételi elbeszélgetéseinek pontos időpontját honlapunkon közöljük!

ANGOL SZINTFELMÉRŐ

Angol nyelvből a diákok számára szintfelmérőt tartunk, mely két részből áll – egy írásbeli tesztből és egy szóbeli elbeszélgetésből. A szintfelmérő célja, hogy felmérjük a tanulók nyelvi kompetenciáit, ennek függvényében tudjuk majd kialakítani a kilencedik nyelvi előkészítő angol csoportjait. A szintfelmérő nem pontképző eleme a felvételi eljárásnak.

A leendő diákok angol szintfelmérő írásbeli és szóbeli időpontjait honlapunkon közöljük!

SZÜLŐKKEL VALÓ MEGISMERKEDÉS

Fontosnak tartjuk, hogy a leendő diákok szüleivel, családjával is felvegyük a kapcsolatot, ez a beszélgetés a felvételit vezető kollégával történik. A közös együttműködés szempontjából elengedhetetlennek tartjuk, hogy ne csak a tanulóval, de annak családjával is személyes kapcsolatot tudjunk kialakítani, az iskola értékrendjét az egész család elfogadja. Fontos az elején tisztázni, hogy mi az, amit az iskola nyújtani kíván, és mi az, amit a szülők elvárnak – mi speciális kerettantervünkkel azon vagyunk, hogy egy dinamikus, jól átlátható struktúrát biztosítsunk diákjaink számára. Fontos számunkra a rendszeres kapcsolattartás és a visszajelzés, a szülők és a diákok részéről egyaránt.

A felvételivel kapcsolatos kérdésekkel forduljanak hozzánk bizalommal:

Szilánk Zsuzsa
Tel: 06 30 160 9703
E-mail: info@zsidogimnazium.hu

KÉRDÉSED MERÜLT FEL?

Írj nekünk és tanáraink válaszolnak kérdéseidre.