Tanáraink és szakmai csapatunk

A Maimonidész Gimnázium egyesíti az autentikus értékrendet és a zsidó hagyományokat a nyitottsággal és dinamikus gondolkodással. Tanáraink és szakmai csapatunk tudása és elhivatottsága biztosítja, hogy iskolánk olyan magas színvonalú képzést nyújtson, ahol a világi és vallási értékek egyensúlya teljes mértékben megvalósulhat. Oktató tanáraink munkáját segítik mentoraink is, akiknek többsége a legelismertebb budapesti gimnáziumok tanári közösségeiben tevékenykednek évtizedek óta.

Fenntartó: Köves Slomó, Köves Dvora

Köves Dvora

“A középiskolás évek kiemelkedően fontosak a személyiségfejlődés, identitáskeresés szempontjából. A Maimonidész Gimnáziumban a diákok a világi tudáson túl megtanulják, milyen érzés egy zsidó közösség tagjaként élni.”

Köves DvoraFenntartó, főigazgatókoves.dvora@zsidogimnazium.hu
Köves Slomó

“Neveld az ifjút a maga útja szerint, ha megöregszik, sem fog letérni róla. A zsidó vallásban a nevelés nem skatulyába zárás, a cél, hogy a gyerek a benne rejlő egyedi lehetőségeket a lehető legjobban hozza ki önmagából.”

Köves SlomóA gimnázium vezető rabbija, fenntartókoves.slomo@zsidogimnazium.hu
Szilánk Zsuzsa

“Nyitott gondolkodású, gyermekközpontú intézményt kívánunk létrehozni, ahol a szülőkkel és a gyerekekkel együttműködésben arra koncentrálunk, hogy diákjaink megtalálják a helyüket a nagybetűs életben.”

Szilánk ZsuzsaIgazgatószilank.zsuzsa@zsidogimnazium.hu
Szabó Mónika

“A XXI. századi tanárnak és diáknak fel kell ismernie, ki kell használnia az innovációban rejlő lehetőségeket, hogy olyan személyre szabott módszereket és eszközöket használjanak a tudáshoz vezető út folyamán, mely segíti a tanulót az eredmények és a sikerek elérésében. A nyugodt munkához kapcsolódó háttér biztosításával megteremtjük a körülményeket, ahol a szárnyak ki tudnak bontakozni.”

Szabó MónikaTanügyi igazgatószabo.monika@zsidogimnazium.hu
Forrás-Biró Aletta

„Hiszek az innovatív pedagógiai megközelítésben, így a gyerekek mind egyéni, mind csoport szinten a legtöbbet tudják kihozni magukból.”

Forrás-Biró AlettaIskolapszichológus, pedagógiai tanácsadóforras.aletta@zsidogimnazium.hu
Ladányi Zsófia

“Fontosnak tartom a bizalmas kapcsolattartást, a család és az iskola együttműködését. Bármilyen kérdésben, ügyintézésben számíthatnak rám.”

Ladányi ZsófiaIskolatitkártitkarsag@zsidogimnazium.hu
Topor-Horváth Katalin

“A kiegyensúlyozott, kommunikáció-hangsúlyos nyelvtanításban hiszek. Azon túl, hogy korszerű készségekre épít és használható nyelvtudást ad, a nyelven keresztül megismertet egy új kultúrával, társadalommal, és ez által fejleszti a kritikai gondolkodásmódot. Alkalmat ad arra is, hogy a diákok kibontakoztathassák a bennük rejlő készségeket, így szerezve önbizalmat, ami a siker alapvető feltétele.”

Topor-Horváth KatalinOsztályfőnök, angol nyelvi munkaközösség vezetőjetopor.katalin@zsidogimnazium.hu
Stell Mushki

“Education is not about the knowledge that is transmitted but about empowering and strengthening the student as an individual and as a member of the community.”

Stell MushkiOsztályfőnök, héber nyelvi munkaközösség vezetőjestell.mushky@zsidogimnazium.hu
Herrman Judit

“Fontos, hogy ne csak az iskolai órák keretein belül kapcsolódjanak a diákok egymáshoz, de az órán kívüli szabadidős programokon is. Olyan közösségi hálót kívánunk kiépíteni, mely az iskolán túl is aktívan működik.”

Herrman JuditGimnáziumi tanár - héber nyelv és judaisztikaherrman.judit@zsidogimnazium.hu
Megyeri András Jonatán

“Célom, hogy a zsidó történelem alaposabb megismerésével a diákok még büszkébbek legyenek népünk több, mint 3 ezer éves hagyományaira és átérezzék felelősségüket örökségünk megőrzésére.”

Megyeri András JonatánGimnáziumi tanár - judaisztika, zsidó történelema.j.megyeri@zsidogimnazium.hu
Stell Isaac

“Proper education means giving our children a delicate balance. They must know the unwavering fundamentals, principles which cannot change, regardless of the circumstances. At the same time, however, the child is told to continually grow, and be innovative in his life’s mission. Just as his body constantly grows, so must his soul grow, every single day.”

Stell IsaacGimnáziumi tanár - judaisztika
dr. Mezei Mónika

“A történelemoktatás minősége, átgondolt megvalósítása különösen fontos minden generáció számára, hiszen a múlt összefüggéseinek, eseményeinek pontos ismerete a jelen megéléséhez is nélkülözhetetlen iránytű.”

dr. Mezei MónikaGimnázium tanár - történelem - mentordr.mezei.monika@zsidogimnazium.hu
Kovács Gergely

“A történelem ismerete nélkül nem érthetjük meg igazán önmagunkat sem.”

Kovács GergelyGimnáziumi tanár - történelemkovacs.gergely@zsidogimnazium.hu
Vida Nárcisz

„A diákokat segítjük, hogy önállóan, kritikusan és reflektíven gondolkodó felnőttekké váljanak.”

Vida NárciszGimnáziumi tanár - Magyar nyelv- és irodalomvida.narcisz@zsidogimnazium.hu
Rákosfalvy Ildikó

“Szeretném, ha a diákjaim szeretnék a környezetet, a körülöttük lévő világot és embereket. Célom, hogy belső kontrollos, pozitív énképű, sikerorientált, boldog diákokat nevelhessek.”

Rákosfalvy IldikóGimnáziumi tanár - biológia-földrajzrakosfalvy.ildiko@zsidogimnazium.hu
Rácz Hajni

“Tanulóink a kitartó, koncentrált és a szoros tanár-diák együttműködésre alapuló munkavégzés során elsajátítják a hatékony és egészséges írásmódot, a tízujjas vakírást, mely digitális világunk hasznos eszköze.”

Rácz HajniGimnáziumi tanár - gépírásracz.hajnalka@zsidogimnazium.hu
Dezséri Csaba

“A gyerekek megtanulnak informatika órán csapatban dolgozni, távolról együttműködni, az internetet felelősen, jól használni.”

Dezséri CsabaGimnáziumi tanár - informatikadezseri.csaba@zsidogimnazium.hu
Hulka Brigitta

“Elsődleges célom, hogy megszerettessem a gyermekekkel a mozgás örömét, megértessem velük az egészséges életmód fontosságát, aktív életmódra  neveljem őket.”

Hulka BrigittaGimnáziumi tanár - testneveléshulka.brigitta@zsidogimnazium.hu
Szántó Gergő

“A sport nemcsak a testedzésről és az egészségről szól, hanem ennél sokkal többről: a kitartásról, az összetartozásról, a tisztességről és a nemes küzdelemről. Megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni.”

Szántó GergőGimnáziumi tanár - testnevelésszanto.gergo@zsidogimnazium.hu

KÉRDÉSED MERÜLT FEL?

Írj nekünk és tanáraink válaszolnak kérdéseidre.