Tanmenet

Gimnáziumunk elkötelezett annak érdekében, hogy az általunk kidolgozott, önmegvalósítást támogató oktatási keretünk által minden egyes diák megta-lálhassa és kifejleszthesse tehetségét, ugyanakkor szerves és aktív tagjává váljon a társadalomnak. A vallási tárgyakat angolul, a világi tantárgyakat magyarul oktatjuk.

Az iskola

Gimnáziumunk 6+1 (7-8-9Ny-9-10-11-12) és 1+4 (9Ny-9-10-11-12) osztályos gimnázium. A tanulók a nyelvi előkészítő évében a heti 16 óra angol nyelvtanulás mellett heti 10 órában ismerkednek a zsidó tudományok alapjaival és további 10 órában biztosított számukra a világi tantárgyak szinten tartása.

A vallási és a világi tárgyak magas színvonalú és egymást szervesen kiegészítő oktatása mellett különös hangsúlyt helyezünk az intenzív nyelvtanításra is. Cserediák programunkkal, testvériskoláink révén külföldi tanulásra is lehetőséged van.

Saját kerettanterv

A Maimonidész Gimnázium egyszerre kíván magas színvonalú világi oktatást, vallási tudást, és anyanyelvi szintű angol nyelvtudást biztosítani diákjainak, mindezt egy jó hangulatú közösségi iskola keretei között.

Saját kerettantervünk kidolgozásában a legjobb nevű budapesti iskolák tapasztalt szaktanárai vesznek részt, akik sok évtizedes tapasztalataikat és az általános kerettantervvel kapcsolatban felmerülő észrevételeket is beépítik a Maimonidész öt és hét éves tananyagába.

Tankönyvek:

A tankönyv kiválasztásában központi fontosságú, hogy jól használható, minőségileg kifogástalan és megbízható tankönyvet adjunk a gyerekek kezébe, mind a világi, mind a zsidó tantárgyakra vonatkozóan. Felkészült és tapasztalt pedagógusaink emellett sokat segítenek abban, hogy a gyerekek hatékonyabban használják tankönyveiket.

A tankönyv és taneszköz kiválasztásánál a felsorolt tartalmi és formai jellemzők alapján történik a válogatás:

  • Tartalmi szempontból figyelembe vesszük, hogy milyen a könyv szerkezeti felépítése, tematikus bontása, a szóanyag, szókincs, nyelvi megformálás helyessége, szöveg- és ábraanyag, feladat megfogalmazása. Segíti-e a pedagógus felkészülését, megfelelő számú feladatot tartalmaz-e.
  • Formailag milyen a tankönyv kivitele, fűzése, használhatósága, tartóssága.

Az iskolánkban a nevelő-oktató munka során használatos tankönyveket, taneszközöket a tanári kar javaslata alapján az intézmény vezetője hagyja jóvá.

Az iskola épülete

Maimonidész Zsidó Gimnázium  2017 szeptemberétől a Tímár utca 16., volt Óbudai Önkormányzati Iskola épületben kap helyet.

A több mint 2000 négyzetméter hasznos területű épület a 2016/17-es tanévben teljes felújításon és korszerűsítésen megy keresztül. Az iskola elhelyezkedése ideális, mind autóval mind tömegközlekedéssel kiválóan és gyorsan megközelíthető a főváros bármely pontjáról.

Google térképen ›

Iratkozz fel hírlevelünkre!

KÉRDÉSED MERÜLT FEL?

Írj nekünk és tanáraink válaszolnak kérdéseidre.