Rólunk

Gyermekeink jövőjének biztosítása a 21. században elképzelhetetlen a magas színvonalú nyelvi oktatás, a nemzetközi tapasztalatszerzés és az értékalapú közösségi bázis nélkül.

A 21. század nyitott világában egyre több szülő szeretné, ha nemcsak oktatási, hanem nevelési szempontból is előnyős, kis létszámú osztályokkal dolgozó középiskolába adhatná gyermekét, ráadásul egy olyan intézménybe, ahol a vallási-közösségi háttér az általánosnál védettebb.

Mindezen szempontokat szem előtt tartva az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) alapításában, hosszú előkészítő munka után, 2017 szeptemberében megnyitotta kapuit az 1+4 osztályos Maimonidész Zsidó Gimnázium Óbudán.

Célunk, hogy az általunk kidolgozott, önmegvalósítást támogató oktatási stratégiánk által minden egyes diák megtalálhassa és kifejleszthesse tehetségét, ugyanakkor szerves és aktív tagjává váljon a társadalomnak.

Iskolánk OM azonosítója: 203236

Adószámunk: 18903829-1-41

Bankszámla számunk: KDB Bank 13520405-13302010-00005713

maimonideszkep

Maimonidész

Maimonidész teljes nevén Mose ben Maimon avagy Rámbám a középkor egyik legkiemelkedőbb gondolkodója volt (1138–1204). Különleges személyiségével, három teljesen eltérő területen ért el történelmi eredményeket; egy személyben volt orvos, filozófus és jogász. A zsidó és nem-zsidó világban egyaránt mind a három téren világhírűvé vált. Főbb művei: a Misné Torá (a zsidó vallásjog törvényeinek a rendszerbe foglalása), a Misnához írt kommentár és a filozófiai témákkal foglalkozó Tévelygők útmutatója a mai napig meghatározó könyvei a rabbinikus irodalomnak. Személye szimbóluma annak az identitásnak, amelynek alapjai a tudásalapú zsidó vallási értékek, a világi tudományok és a világi életben való helytállás. A Maimonidész Gimnázium ezekhez az értékekhez igazodva szeretné közössége minden tagjának, az iskola összes hallgatójának megadni a lehetőséget a nagybetűs életre való felkészülésre, a jövőbeni családalapításhoz, a személyes boldogsághoz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

KÉRDÉSED MERÜLT FEL?

Írj nekünk és tanáraink válaszolnak kérdéseidre.