Kijelölték a Maimonidész Gimnázium vezetőségét

A 2017 szeptemberében felmenő rendszerben, első osztályát elindító Maimonidész Gimnázium vezetőségét kijelölte az iskola fenntartója. Az igazgatói feladatokat Köves Dvora, az Óbudai Zsinagóga rebecenje fogja ellátni. Dvora, végzettségét tekintve angol-judaizmus középiskolai tanár, aktív résztvevője volt a Gán Menáchem és Bét Menáchem óvoda és iskola fejlesztésének és az elmúlt években a felnőttoktatás és közösségépítés terén tevékenykedett.

Az iskola operatív igazgatója Szilánk Zsuzsanna lesz. Zsuzsi ismert arca a hazai zsidó közéletnek. Az utóbbi években főleg az iskolán kívüli gyermekoktatással és ifjúsági szervezetek koordinálásával foglalkozott. Vezetője az idei évben már 29 állami iskolában zajló hittanoktatási programnak, valamint az Alefkids és az Atid ifjúsági szervezeteket is koordinálja.

Forrás-Biró Aletta: tanácsadó szakpszichológus, pár- és családterapeuta, iskolapszichológus, olasz-portugál szakos középiskolai tanár, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar iskolapszichológia tanszékének oktatója, korábban a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola gimnáziumi igazgatóhelyettese, olasztanára, sajátos nevelési igények koordinátora. Tapasztalatait a világi oktatás területén szakmai konzultánsként fogja a Maimonidészben kamatoztatni és egyben az iskola pszichológusa lesz.

Herrman Judit: tanár, oktatásszervező hosszú éveken át tanított az Egyesült Államokban és Ausztráliában zsidó oktatási intézményekben. Judit az utóbbi két évben az EMIH hittanoktatási anyagainak fejlesztését, valamint a hittantanárok képzését vezette. A Maimonidészben Judit a vallási tananyagok kialakításáért és az oktatási adminisztrációért felelős igazgatóhelyettes lesz.

Ismerd meg tanári karunkat itt : Tanáraink és szakmai csapatunk

KÉRDÉSED MERÜLT FEL?

Írj nekünk és tanáraink válaszolnak kérdéseidre.

Értesülj mindig!