Nyílt nap az új zsidó gimnáziumban

Egy napra megnyitotta kapuit a szeptemberben induló új zsidó iskolánk, a Maimonidész Angol-Magyar Kéttannyelvű Zsidó Gimnázium. Az iskola Tímár utcai épületében már zajlanak a felújítási munkák, hogy a 2017-18-as tanévben modern és jól felszerelt környezetben indulhasson meg a tanulás.

A nyílt napra érkező diákokat és szüleiket Szilánk Zsuzsa, gimnáziumunk operatív igazgatója kalauzolta. A folyosókon kifüggesztett látványtervek mutatták be az óbudai épület leendő külső és belső kialakítását.

A vezetőség bemutatkozása után a résztvevők megismerhették a minisztérium által elfogadott tantervet és megtudhattak minden fontos információt az iskoláról. Ezután négy 20 perces bemutató óra következett, melyen a szülők és a diákok is részt vettek. Az érdeklődők angol-, matematika-, hittan- és magyarórán ismerkedhettek meg a leendő tanárokkal és az iskola nyílt, interaktív oktatási módszerével. Végül egy kvízen mérhették össze a szülők és a gyerekek, hogy ki is figyelt jobban az órákon.

A visszajelzések nagyon pozitívak – tudtuk meg Szilánk Zsuzsától – sok szülő jelezte, hogy maximálisan meggyőzte őket a gimnázium bemutatkozó nyílt napja, volt, aki már másnaptól szeretett volna oda járni. Erre azonban még szeptemberig várnia kell a felvételt nyert diákoknak – ekkor indul ugyanis kéttannyelvű iskolánk első nulladik évfolyama.

További információ és jelentkezés: www.zsidogimnazium.hu