Hogyan és meddig jelentkezhetsz hozzánk? Itt vannak a fontos határidők és információk!

Amennyiben iskolánk elnyerte leendő diákunk és családja érdeklődését, felvételi beszélgetésre kerül sor. A Maimonidész Gimnázium egész évben szeretettel várja tanulóit, rendkívüli felvételi és pótfelvételi eljárásra is lehetőség van intézményünkben. A felvételi eljárás három elemre bontható, a felvételi vizsgára, az angol szintfelmérőre és a szülőkkel folytatott beszélgetésre.

A jelentkezés módja: A felvételi eljárás jelentkezési lapunk kitöltésével indítható el. A felvételi regisztrációs lap itt található: www.zsidogimnazium.hu/jelentkezes

Iskolánkba az alábbi rendszert követve várjuk jelenleg a jelentkezéseket:

Pótfelvételi (ingyenes), általunk meghatározott időpontban, a tanév végén, illetve augusztus 15-ig.

Jelentkezési határidő: augusztus 15. 

FELVÉTELI BESZÉLGETÉS
A felvételi beszélgetésen lehetőség nyílik arra, hogy a felvételi bizottság jobban megismerje a jelentkezni kívánó diákot, annak érdeklődési körét és szemléletét. A felvételi beszélgetés a felvételi bizottságunk előtt zajlik, melynek tagja a leendő osztályfőnök is. A felvételi vizsgán lehetőség nyílik a tanuló központi írásbeli eredményének átbeszélésére is.

A leendő diákok felvételi elbeszélgetése:

    • Április 4., április 6. 10.00
    • Május 23., május 25. 10.00

ANGOL SZINTFELMÉRŐ

Angol nyelvből a diákok számára szintfelmérőt tartunk, mely két részből áll – egy írásbeli tesztből és egy szóbeli elbeszélgetésből. A szintfelmérő célja, hogy felmérjük a tanulók nyelvi kompetenciáit, ennek függvényében tudjuk majd kialakítani a nulladik évfolyam angol csoportjait.

A leendő diákok angol szintfelmérő írásbeli és szóbeli időpontjai:

  • Április 27. 15.00
  • Május 24. 15.00

SZÜLŐKKEL VALÓ MEGISMERKEDÉS

A közös együttműködés szempontjából elengedhetetlennek tartjuk, hogy a leendő diákok szüleivel, családjával is felvegyük a kapcsolatot, ez a beszélgetés a felvételit vezető kollégával történik.

A szülőkkel való beszélgetés időpontjai:

 • Április 20 – 10:00
 • Április 25 – 16.00

TANDÍJ – ISMERJE MEG A MAIMONIDÉSZ ÖSZTÖNDÍJPROGRAMÁT!
Gimnáziumunk fenntartója, az EMIH, minden lehetséges anyagi erőforrást biztosít az iskola működéséhez. Emellett a Maimonidész Gimnázium a jelentkező hallgatók családI hátterét és lehetőségeit szem előtt tartva fogadja a szülők hozzájárulását az iskola fenntartásához. Támogatóink segítségével zsidó diákjainknak egyedi ösztöndíjprogramot biztosítunk.

Részletek és jelentkezési lap: zsidogimnazium.hu/jelentkezes

A felvételivel kapcsolatos kérdésekkel forduljanak hozzánk bizalommal:

Szilánk Zsuzsa
Tel: 06 30 160 9703
E-mail: info@zsidogimnazium.hu

KÉRDÉSED MERÜLT FEL?

Írj nekünk és tanáraink válaszolnak kérdéseidre.

Értesülj mindig!