Miért fontos az elfogadott egyedi kerettantervünk?

A Maimonidész Gimnázium egyedi kerettantervvel rendelkezik, melyet természetesen az oktatási kormányzat is elfogadott már a 2017/2018-as tanévre vonatkozóan. Az egyedi kerettantervünk lényeges eleme, hogy a gimnázium kimeneteli struktúrája illeszkedjen a magyar oktatási rendszerhez, és olyan fiatalokat neveljünk, akik 18-19 éves korukra kiválóan megállják a helyüket majd az érettségi és a felvételi során. Az egyedi kerettantervünk az ehhez vezető utat teszi hatékonyabbá és terveink szerint az állami képzésekhez képest izgalmasabb, jobb élménnyé.

Az első fél év alatt a nyelvi előkészítőnk segítségével angol és héber nyelvből olyan szintre emeljük a diákjaink tudását, hogy a második félévtől a vallási tárgyakat már mindenki angolul tanulhassa. Ezt biztosítva angol anyanyelvi tanárok dolgoznak iskolánkban. Az első félévben a világi tárgyakból, az angol és a héber nyelvekből, illetve a vallási tárgyakból is azonos szintre emeljük a tanulók tudását, így a második félévtől olyan osztályban lehetnek, ahol nem lesznek komolyabb tudásbeli eltérések, ezzel is elősegítve a hatékony oktatást.

Az egyedi kerettanterv további érdekessége a matematika oktatására kidolgozott koncepciónk. A matematika sok esetben elveszti az érdekességét a fiatalok számára a gimnáziumi tanulmányuk során. Ezt megelőzendő a Maimonidész Gimnáziumban a matematika képzés, a matematikai gondolkodásmód komoly szerepet kap, viszont nagy hangsúlyt helyezünk a mindennapi életben előforduló, gyakorlatias példákra a tantervben annak érdekében, hogy megszerettessük ezt a sokak számára problémás tantárgyat a gyerekekkel.

KÉRDÉSED MERÜLT FEL?

Írj nekünk és tanáraink válaszolnak kérdéseidre.

Értesülj mindig!