Szórakoztató informatika-tanulás

Saját tempóban, telefonnal és csapatmunkában sajátíthatják el a tananyagot a Maimonidész Gimnázium tanulói

A Maimonidész Gimnázium tapasztalt szakemberrel kezdi a 2017-18-as tanévet dezseri-csaba-cikkinformatika vonalon is. Dezséri Csaba, villamosmérnökként és műszaki tanárként végzett a Műegyetemen. Később megszerezte a médiatervező szakmérnök, a közoktatás-vezető és az informatika tanár végzettséget. Dolgozott a Kandón tanársegédként, majd tizenöt évig műszaki és informatika tanár volt a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban. Két évig egy Waldorf iskolát igazgatott, majd az Alternatív Közgazdasági Gimnázium informatika tanára és patrónusa lett. Szeptembertől pedig a Maimonidész Gimnáziumban is informatika tanárként várja a diákokat.

  • A Maimonidész Gimnáziumban is teljesíteniük kell majd a diákoknak az érettségi követelményeket és el kell sajátítaniuk a tananyagot, a módszerek és az eszközök sokszínűsége miatt azonban a tanulás más lesz, mint egy átlagos iskolában. A diákok sokszor használhatják majd a telefonjaikat a tanuláshoz és nagyban támaszkodunk az internetre. Az órák során sokkal fontosabb lesz majd a közös munka, mint az egyéni tanulás. A gyerekek megtanulnak csapatban dolgozni, vezetőként, vagy tagként hasznosnak lenni. Csaba nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy megismerjék gyerekek a felhő-alapú számítástechnikát és a közösségi oldalak tulajdonságait. Megtanulunk majd távolról együttműködni, egy dokumentumban többen dolgozni – hangsúlyozta az informatika tanár.

Az első, nyelvi év folyamán a diákok gépírással kezdik majd a tanulmányaikat, amikor az már nagyon jól megy nekik, rátérnek az informatikára. A tananyagot 1-2 hónapos periódusokban sajátítják majd el, sokféle feladat közül azokat választhatják a diákok, amelyek számukra szórakoztatóak.

  • Természetesen jelen vagyok és segítek mindenkinek, de nem frontális tanórákra kell számítani. – mondja Dezséri Csaba. – Mindenki a saját tempójában tud majd haladni az informatikában.

Írta:Lefkovics Zsófi

KÉRDÉSED MERÜLT FEL?

Írj nekünk és tanáraink válaszolnak kérdéseidre.

Értesülj mindig!